måndag 6 september 2010

I det verkliga livet och på internet....

Något som kan störa mej riktigt mycket är när folk uppfattas på två olika sätt. Ett sätt de har här på Internet och ett helt annat sätt i det verkliga livet. Ett exempel på är tex: En människa kan vara hur trevlig som helst här på nätet, det kommenteras hej vilt på facebook och bloggar. Det är alltid de människor som "hörs" mest i cybervärlden. De kan diskuteras och ha en helt annan uppfattning och vänder ut och in på saker och ting. Vilket jag tycker är skitbra! OM de även vore så i det "riktiga" livet, att de även stod upp för sin uppfattning även där... Men utan för cybervärlden kan inte dessa människor som hörts mest knappt hälsa. De vänder bort huvudet eller tittar ner i backen när man träffar på dem... Okej om man är blyg, men då ska man inte bete sig som man gör på Internet heller... Dessutom märker man på hur vissa nästan kan gotta sig i andras olyckor eller om någon mår dåligt eller att det hänt dem eller någon närstående något. De suger åt sig allt och så fort de får tillfälle så bara sprider de skvallret vidare och nästan hoppas på att så många som möjligt ska få reda på detta... Jag kan inte förstå detta, hur kan folk vara så elaka och gotta sig åt andras hemskheter?? Detta skrämmer mej lite, eftersom att jag är en sådan person som delar med mej av det mesta i mitt liv på MIN blogg. Då vill jag ju inte att ni, mina läsare ska gå omkring och snacka om detta och nästan då som vissa verkar göra, gotta sig i mitt liv..... Eller har jag fel? Hur uppfattar ni Internet och folks betende? Vad kan vi göra åt de som beter sig så? Borde man säga till dem eller helt enkelt strunta i dem? Känner att jag har lite svårt att släppa det här, så då vänder jag mej till er för att få ventilera om denna STORA frågan!!!

6 kommentarer:

  1. Just precis, håller med dig! Så jäkla skumt betende och bloggar är ju inte det enda forumet det gäller ju facebook osv oxå.

    För min del har det ju gått så långt att jag funderar på att sätta lösenord på min blogg (som du vet) pga av att jag SER att det är mycket folk som läser min och trots att jag snällt bett dem ge en liten kommentar (för att man ska veta vem som är hos mig och läser) så gör de inte det!!!! Jag skriver ju så klart för att jag vill och delar gärna med mig av mitt liv men lite koll vill man ju ha. Att ha flera hundra unika besökare varje dag och inte en enda kommentar (förutom de vanliga) känns ju lite skumt!Är folk så dumma så att de tror att de är anonyma bara för att det är på internet? vi som har bloggen kan ju spåra om vi väljer att göra det? Nu gör ju inte jag det för att jag vill ge dem en chans men men.......puss på dig vännen!

    SvaraRadera
  2. Det finns säkert alla möjliga varianter på nätet men säker är det så att många kanske är blyga eller har lättare att säga saker i skrift.Tycker dock att man alltid ska lämna en kommentar med namn & inte anonymnt för då tycker jag kanske det är lite fegt.Alla är vi olika & tur är väll det :)jag tycker du har en fin blogg & jag hoppas du fortsätter om du känner för det...kram,Kate.

    SvaraRadera
  3. Jag har oxå varit lite "nojjig" när det gäller vår blogg som du vet (och då har jag ändå inte i närheten av så många besökare som du har), men man blir ju ganska förvånad när man möter folk som man knappt känner som ändå vet ALLT om en för de har läst på bloggen. Har oxå bett folk kommentera flera gånger, men det är ju bara ni gulliga "gamla vanliga" som gör det. Men visst bloggar man så får man kanske till viss del vara beredd på att folk pratar - särskilt i ett sånt här litet samhälle. Men jag håller med dig att det finns många som verkar vara "bästisar" på t ex FB, men som i själva verket mest "håller koll" på det senaste skvallret. Kram/E

    SvaraRadera
  4. Såg på Hannas blogg att du hade tagit upp detta och var ju tvungen att läsa här me....

    Jag har inte så många besökare på min blogg men det är alltid samma som kommenterar så jag har helt enkelt slutat att be folk kommentera! Tror många inte vågar, fast varför fattar jag inte!?

    Jag kommenterar i tid och otid, även ibland när jag är inne på en blogg för första gången. Öppen eller lösenord är ju valfritt, tyvärr får man nog "ta lite skit" när man väljer att blogga och vara "offentlig" men det är ändå tråkigt.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Tjhoohoo=D
    Jag är en av dina anonyma läsare (typ läst lite då och då i ett par veckor) så ser jag detta inlägg och bara måste skriva....
    Jag fattar inte riktigt det där med att prata "skit" om nån annans blogg och gotta sig i "ditt" liv, jag är mest imponerad av hur du hinner mad ALLT med 3 grabbar runt benen. Alltså här hemma får jag välj...va med mina för tillfället trotsiga barn...städa...tvätta..jobba..plugga. jag har inte tid till allt utan få dela upp mina dagar typ. Men du verkar få ihop allt och ändå vara en sprudlande glad mamma....jag är verkligen imponerad!! Ha det gott och skit i vad andra tycker för jag är övertygad att det finns fler än jag som tycker som mig, lite luddigt kanske ;-) Kram Emma Melert

    SvaraRadera
  6. Halloj!
    Håller helt med dej....
    Varför ska man va olika på nätet och i verkliga livet??!? Ska det vara så svårt att prata med folk när man kan SKRIVA huuur mycket som helst om allting....hmmmm....

    Kul med din blogg å att du delar med dig av det mesta å bästa!

    Fortsätt skriva å njut av livet....

    Kram Kram
    Linnea

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!