söndag 21 oktober 2012

Halv åtta hos mej!

 Igår körde vi på halv åtta hos mej på barnens insiativ! Vi lagade 3 rätters middag, lagade tillsammans och satte gaffeln i maten prick klockan 19:30!
Till förrätt serverades det toast skagen till oss vuxna och till barnen toast med skinka och ost!
Varmrätten stod och kokade i över 2½ timme på spisen. De var nog bland det godaste jag ätit någon gång! Boeuf bourguignon!!! Har ni inte lagat det innan, så gör det nu på stört! Gudomligt gott och smaklökarna dansade runt i våra munnar! (salladen var överflödig, behövs INTE. Det bara förstör;-)) Synd bara att de andra middagsgästerna inte riktigt uppskattade den goda maten utan började skruva på sig i stolen redan vid den första tuggan... Helt plötsligt satt vi själva jag och Jonas och njöt av den goda maten medans barnen sprang kapplöpning i hallen....
Jag hade förberett efterrätten, men så klart ville barnen göra sin egen efterätt... Vit choklad med kolasås, strössel och maräng. Hej sockerkick liksom;-)
I väntan på efterrätten blev det show av de 2 som var vakna! (Japp för Fabian han kastade in (köks)handduken redan efter varmrätten och somnade gott!) Biljetter lämnades ut och så var vi välkomna upp på övervåningen på dansshow!
Dessa 2 små galningar dansade som små tokar till Elvis... Jo jag vet, ELVIS....;-) Det är Jonas som förstör dem med denna kassa musiksmak... Allt från Eddie Medusa, Elvis till Lasse Stefanz.... *urk*;-)
 Sedan däckade även dem in och vi fick en stund själva och intog denna supersmarriga efterrätt, vitchokladpannakotta med passionsfrukt! Jag lovar att det var så gott så jag nästan dog!!!
Och sedan umgicks vi resten av kvällen jag och min käre sambo. Eller ja umgicks och umgicks....;-) Satt med varsin telefon framför oss... Herregud va vi är kassa på detta med att umgås.. Nej varför göra det när man kan umgås med folk på fejjan, bloggar eller annat forum ;-) *harkel*
Men nej så illa kanske det inte är, vi slank ner i sängen och kollade på en Falk film! (Ja jag vet, vi är nog ganska kass iallafall på att bara umgås och vara med varandra och kanske prata;-)) Har ni inte sett de nya Falkfilmerna så gör det, dom är grymma!
Middagen fick 10 poäng av 10 möjliga!!! Och ja detta tema kommer vi snart att göra om igen! Älskar när alla i familjen är inblandade i köket och att alla hjälper till!!!
Och ja ursäkta den skitdåliga kvalliten på bilderna... Har fortfarande inte fixat en adapter till min kamera så att jag kan föra över dom till datorn. Och ja min telefon går nog oxå på sista versen, tycker den tar sämre och sämre bilder för varje dag som går...:-/

5 kommentarer:

  1. Vilken toppenkväll det blev.

    SvaraRadera
  2. VIlken härlig hemmakväll!
    Jag tycker också att salladen är överflödig till Boeuf:en, och det är ju så mycket grönsaker i grytan ändå ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Men vilken mysig kväll! Ska genast apa efter och bjuda in familjen till en egen halv åtta hos oss kväll!

    SvaraRadera
  4. Inget fel på Elvis Presley. ;-) De där andra undanber jag mig dock. :-)

    //Emma

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!