onsdag 31 oktober 2012

Lchf brownies med chokladglasyr

Igår kväll skrek sockerhoran i mej och beordrade mej att fixa något till henne på en gång. Hon hotade med både det ena och det andra om jag inte gjorde som hon sa... (Hej PMS kärring liksom... Mmmm För det är de jag nog har just nu... Och PMS i kroppen, ja då bara gottar sig sockerhoran i min kropp... Hon gör mej hemsk....)
Iallafall hade jag sett på 56 kilo att hon bakat Brownies och så klart fanns detta på mina hornhinnor. Så igårkväll när kidsen somnat rörde jag ihop denna smarriga kaka och gissa om sockerhoran hurrade i min kropp! JAAAA!!;-) Dock gav hon mej som tack, en STOR finne på hakan. Men det är väl smällar man får ta!;-)
Åse använder sig av honung vilket jag inte är särskilt förtjust, så därför tog jag bara en liten skvätt och sedan en liten skvätt stevia strö! Denna kakan är inte så söt, men väldigt mäktig! Har ingen aning om det går att frysa den? Men det borde man ju kunna, annars är ju risken att hela ligger i min mage innan denna helgen är slut;-)
 
Kaka: (ca 8 bitar)
285 kcal, 24 g fett, 7 g protein, 8 g kolhydrater per bit
2 dl mandelsmör (Vad är det? ;-) Tog istället vanligt mandelmjöl och det gick lika bra!)
2 ägg
1/2 dl kokosolja utan smak
1/ 2 dl ekologisk blomterhonung (Här bytte jag ut mot stevia strö)
1/2 dl fin kakao
2 tsk ekologisk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 180 gr.
Smörj en liten form (min var 14 x 20) och lägg gärna i bakplåtspapper i.
Lägg alla ingredienserna i en matberedare med knivar och kör allt till en slät smet.
Häll upp i form och grädda i 30 minuter mitt i ugnen.

Låt kakan kalna i kylskåp.

Glasyr:
2 dl grädde
200 g 70% choklad (Här tog jag mintchoklad 70% bara för att jag älskar den chokladen! Kan verkligen rekommenderas!!!;-))
Koka upp grädden och rör sedan ner chokladen tills den smält och rör till en glasyr. Bred ovanpå kakan och ställ kallt. Skär sedan bitar.

Lycka till!

5 kommentarer:

  1. Den ser i alla fall vansinnigt god ut!

    SvaraRadera
  2. Ser grymt gott ut. Jag testade lchf chokladfudge. Gudomligt gott. Det tar lite tid innan man kan äta den eftersom man måste kyla den först. Men sen går det bra att frysa dom och att äta dom dirkt från frysen är inte gott, så man äter inte hela tiden utan man kan planera att ikväll vill jag äta 3 bitar, ta fram och sen äta dom efter en liten stund.

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut! :-)
    Men är skeptisk som vanligt. Haha! Vem är 100 % säker på att mandelsmör är bättre än vanligt smör? Bara en fråga alltså. Men allt med choklad är gott! :-D

    kram M

    SvaraRadera
  4. Shit så gott det ser ut. har tidigare försökt baka en del LCHF-grejer, men inte gillat det...

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!