torsdag 25 oktober 2012

Mera läxor tack!

Skolan går som en dans för Douglas! Han går dit med glädje och man ser för varje dag hur mycket nytt han har lärt sig!
Idag var vi på utvecklingssamtal för honom och fröken sa bara massor av positivt! Han var duktig i allt (Åh jaaa va jag skryter, men det är såååå härligt!;-))
Han tycker om alla ämne och leker med alla!
Vi började prata om läxor... Ja läxor som varit ganska så lätta för lata Douglas. Japp för lat är han och senast igår hade vi jordens bråk för att jag är världens dummaste mamma som talar om för honom vad han ska göra och inte...
Men iallafall så bad han om att få mer, lite svårare läxor som han kan få utmanas mot! Så efter lovet kommer han att få extraläxor! Härligt när man vill ha mer läxor, även om jag och han bråkar om dem....
Men det är nog inte själva läxorna vi bråkar om.... Nej vi har kommit in i världens fas och är som hund och katt... Han är värre än en liten tonåring och jag vet inte hur många gånger per dag han säger att jag är världens dummaste mamma... (Och jag är tydligen en riktig retsticka enligt Jonas och måste trissa på Dudde... *harkel*;-))
Igår somnade han ledsen och sa ett svagt förlåt innan han somnade... Inte alls bra, så idag har vi pratat lite han och jag... Det är verkligen inte lätt att vara mamma, inte till något barn i vilken ålder som helst...
Jo han är en liten minitonåring... Innan när han skulle gå ut tog jag fram ett par tumvantar. Han bara tittade på mej och sa: -Men maaaaaammmmmma, vet du hur töntigt det är med tumvantar, jag ska ha fingervantar... Jo det ska börjas i tid...;-)
Varje vecka ha han en läsläxa och en matteläxa. Varje vecka får de ett slags "omdöme" och idag låg denna lappen i hans väska! Ja jag växte flera meter! Grejen är den att denna läsläxa bråkade vi om flera dagar... Och han ville knappt läsa den och så går han och gör den så här bra...;-) Skitunge;-)

3 kommentarer:

  1. Jag säger mindre läxor tack :) inte för sonens (min) skull utan för min skull, han har matte läxa alla dagar, science och engelska utöver det och det mesta är rena rama grekiskan för mig, haha.
    Tycker att du ska skryta och vara stolt :D

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det är klart att du ska vara stolt!

    Och jag tycker det är bra att man lyfter även de barn som vill ha utmaningar, inte bara de med behov av mer stöd.
    Individuell utveckling, för alla!
    Det behöver nödvändigtvis inte handla om läxor. :)

    SvaraRadera
  3. Grattis, vad roligt med allt positivt!!!
    Bara ett litet tips: vår lilla har alltid haft jättelätt för skolan, lärt sig allt på lektionstid och hunnit med allt i skolan. Hon har nästan aldrig behövt göra en läxa, men nu i åttan behövs det plugga en del och då har hon ingen studieteknik. Så vi har fått lära henne hur man pluggar... trist, men nu går det rätt ok igen.
    Kram

    SvaraRadera

Tusen tack för din kommentar!