torsdag 31 maj 2012

Skallebank.se

Fy fasen vilken hemsk dag detta har varit... Jag har haft en grym skallebank hela dagen. Jag lider med alla stackare som har migrän. Jag har nästan haft en liten tendens till det tror jag, en liten mini kanske? Lite smått illamående, snurrig och småblixtrar framför ögonen... Hemsk dag som jag gärna stryker från kalendern!
Nu ska jag sova och hoppas på att jag vaknar upp utan huvudvärk imorgon!
Sov sött alla fina! 
(Mmm jag vet att jag är sexig i glasögon, not... Men ibland måste mina stackars ögon få vila sig från linserna som annars alltid sitter i;))

Att byta undertråd?!

I förmiddags började jag sy kuddfodral till soffan, de nyplaserade fåtöljerna och nu är jag inne på sovrummets kuddar;-) Har hittat massor av gamla gardiner som har fått agerat kuddtyg;-)
Jag har en huvudvärk från helvete och jag är såååå djupt tacksam att mina gossar för en gång skull håller ihop och är sams så jag kan få sitta här och sy och vara lite i mina egna tankar! Huvudvärken kommer från min hemska rygg som jag inte skött så bra på sistånde:/ Så synden straffar sig själv...
Just nu pausar jag för att jag kan inte få upp undertråden... *Jag sliter mitt hår och andas i en papperspåse... *Gaaaaa, hur i all världen ska jag få upp den så att jag kan fortsätta sy? Alltså oteknisk är jag, men inte så oteknisk. De är ju faktiskt min egen masin och jag har gjort detta sååå många gånger förr, men just nu funkar det inte.....
Jag fick hjälp med en söm av mellan herr Grunditz... Han kröp under bordet och tryckte allt han kunde på pedalen, vilket resulterade i denna sömmen... Men orka sprätta liksom? Nepp så nu får den se ut så... *fniss* De får liksom bli hans avtryck på dessa kuddar;-)!

Sommarlunch!

Har precis intagit en smarrig sommarlunch med nypotatis, matjesill, gräddfil och gräslök! Verkligen smarrigt! Gillar ni oxå sill och nypotatis?

4-års kontroll, check!

Klockan 08:00 befann vi oss på BVC, en 4- års kontroll stod på schemat!
Innan vi kom dit hann Alfred bryta ihop en gång och när vi skulle gå in till BVC sköterskan så skulle han självklart inte följa med in och la sig lite snyggt på golvet och lekte "död" Jo då han vet vad han vill vår lilla 4-åring... Har han bestämt sig för något så har han...
Efter lite lockande och tvärtimot språket så följde han med in! Han var inte så samarbetsvillig, men lättade mot slutet och vi kunde bocka av alla sakerna som skulle gås igenom och han fick en STOR godkändstämpel i rumpan;-)
Vi vägde både Alfred och Fabian och man kan nästan tro att de är tvillingar istället för att de skiljer 21 månader mellan dom;-) Ja för skillnaderna är inte alls så stora....:

  • Alfred: Vikt: 17,3 kg Längd: 103,5 cm
  • Fabian: Vikt:16,6 kg Längd: 95 cm

Det är verkligen så kul att se vilka olika egenskaper dessa små barn har! Någon konstnärsådra har han inte fått, nej kanske inte så konstigt med tanke på att varken jag eller Jonas har det...;-) En typisk "kunna" grej vid 4-års kontrollen är den berömda huvudfotingen, men den kunde han inte göra...Men han impade istället med att skriva bokstäver och trä fina pärlor på en tråd! Alla är vi olika och har olika intressen och tur är det!!!

onsdag 30 maj 2012

En sneak a peek på köket!

Känns för tillfället som vi rör runt i grytan här hemma... Alltså med andra ord rör om möblerna och flyttar bort, flyttar dit, flyttar hit, tar bort möbler och tar dit!
Här får ni en liten sneak a peek på hur det för tillfället ser ut i köket;-)! Ja bara några bilder får ni se, resten kommer när det är helt klart! Alltså ni kanske får vara beredd på att ni får vänta på alla "färdig" bilder... Jo för våra så kallade projekt här hemma avstannar väldigt lätt har jag märkt... Är för bövelen inte färdig med trappan ännu... *skäms* Borde gå ut och måla trappan istället för att sitta här och blogga och se på arga snickaren...;-)
Sprang på dessa lampor i lördags när vi var i Jönköping! På en väldigt oväntad affär, nämligen Clas Ohlson;-) En hade kostat 249 kr men bara för att de var markand i stan var de nedsatta till 99 kr stycke! Gud va jag älskar när man gör såna affärer och att det är så billigt;-)
 Som sagt dessa ben ska vi INTE ha;-) Vi har nog några på G nu som vi hoppas komma hem till oss snart!;-)
I skrivande stund står Jonas nere och försöker få ner detta överskåpet så att den nya kyl och frysen kan flyttas in! Guud jag kommer verkligen trivas som fisken i vattnet när köket blir klart!;-)

Piiirigt!

Har varit upp på People i grannbyn och provat ut kläder inför modevisningen som kommer att ske på lördag!
Jag är så piirig så jag nästan dör en gnutta....;-) Fy fasen va detta ska bli kul och nu ber vi till vädergudarna att vädret håller i sig! Ja för jag ska ha en del kort kort på mej... Fattar ni att jag kommer att blotta ut mina celuitben för halva kommunen;-) Gå så där lite snajsigt och vifta på rumpan;-) *wiiii*
Jag kommer ha såååå snygga kläder på mej! De kommer att bli dyrt för Jonas plånboken efter denna modevisningen;-) Japp för jag vill ha allt!
Ni kommer väl dit?!;-) Klockan 10:30 börjar modevisningen på Vaggeryds torg!

Att träna med en gnutta halsont?

I slutet av förra veckan fick jag lite ont i halsen... De har fortsatt och jag är en gnutta förkyld och vääääldigt trött i kroppen... Trots det har jag masat mej iväg och tränat och det har gått skitbra på passen, men inte idag...
Sjukt omotiverad till att träna nu på morgonen satte jag på mej träningskläderna och brassade ner till gymmet... Väl där fick benen och ryggen jobba hårt och jag är alldels skakig i kroppen... Men motivationen till ett kul pass fanns inte där och inga roliga endorfiner kom och hälsade på i min kropp som det brukar... Kanske skulle jag ha lyssnat på kroppen och skitit i träningen idag och bara varit och tagit hand om mej själv? Men jag vill ju passa på att träna när jag kan och har tid för det...
Jag tänker att det inte är så jättefarligt att just styrketräna när man har en gnutta ont i halsen? De är väl värre att utföra något konditionsmässigt? Vad kan hända? Eller?
Jag tog det lugnt idag och svettades knappt...;-)

tisdag 29 maj 2012

Sockerhoran....

Sockerhoran håller på att ta död på mej... Jag har sniffat på påsen, men inte tagit något... Bara mina favoriter ligger där och skriker åt mej....
Jag är frustrerad... Jag har ont i halsen och kan inte springa, att springa får mitt sug att försvinna en gnutta... Jag ska inte äta godis och speciellt inte på veckorna... Fy fan va jag hatar dej din sockerhora... Jo jag vet det är bara jag själv som har fått henne att vakna upp i min kropp igen... Hon höll sig borta ett bra tag, men nu är hon tillbaka... Men hon ska inte vinna över mej, nej inte idag, imorgon eller på torsdag... Men på fredag får hon göra det och då ska sockerhoran få sig ett rus av socker som hon aldrig kommer att glömma!;-) Då ska jag smaska i  mej av mina favoriter, njuta av varje liten tugga...
Nä men jag går väl och lägger mej istället då och sveper ett stort glas vatten... Mmm va gott det är... Ojsan då vad jag ljuger, så klart hade godisen varit 1000 gånger godare... *suck*

En nöjd 4-åring!

När vi kom hem efter förskolan idag kom Alfreds bästa kompis och granne Carina in och gav honom den bästa presenten idag! En supersöt stickad bamsetröja! (Alfred älskar bamse) Så klart är den "hemmagjord" och den är helt fantastisk! Önskade att jag oxå var så kreativ och fingerfärdig.... Men icke då, inte ens någon bullmamma längre enligt Alfred... Nej för de talade han klart och tydligt om för kassörskan när han och Jonas var i affären i eftermiddags och handlade fika... -Mamma kan inte baka bullar, men det kan Carina;-) Jo då så är det... Får nog bevisa för den här lille mannen att jag visst kan baka bullar;-)
 Kvällsmaten blev så klart pizza! Japp för fyller man år så får man så klart oxå bestämma vad man ska äta;-)
I eftermiddag bröt han fullständigt ihop när han insåg att det inte skulle bli något kalas idag med hela tjocka släkten, inte förrens på lördag... Han grät och tyckte inte alls att vi var rättvisa... Fyller man 4 så måste man ju firas! Så de var bara att plocka upp telefonen och ringa runt till några av våra nära och kära som kom hit på ett litet spontankalas;-)
Nu sover vår lilla 4 åring sött!!!!♥

Visitkort!

När man är en storbloggare som jag, så är det ju klart som korvas att man då oxå måste ha visitkort med sin adress, telefonnummer, bloggadress och namn på så att man kan ge det till alla sina fans;)
Okej, nähä jag var visst inte någon storbloggare;) Men ändå det är alltid bra att ha med sig ett visitkort som man liksom kan ge till folk så där i farten och skap lite nya kontakter med!;)
Så förra veckan beställde jag dessa söta visitkort från vistaprint och igår fanns de i min brevlåda! 250 st kort för ynka 70 kr! Gratis är dom, men det är frakten som kostar!;)
Så där nu ska jag ge mej ut och dela ut mina visitkort! *blink*blink* Någon som vill ha? *fniss*

Idag är det ingen vanlig dag...

Nej för det är Alfreds födelsedag!
Idag har vi firat med sång och paket hela morgonen lång! Det var en glad kille som rev upp paket efter paket! Han fick så klart det han önskade sig, ett eget "vanligt" tält och en pool! Stor lycka för en 4 åring! Synd bara att regnet vräker ner utanför fönstret och graderna visar få på termometern... Typiskt att solen inte skiner idag...
Grattis älskade lilla busför på din stora dag!
För 4 år sedan vid denna tiden låg jag på operationsbordet... En stor gosse som  hade bråttom ut i världen, resulterade en STOR skada på mej... Söndertrasslad kan man summera det hela... En liten flashback från vad som hände morgonden den 29 maj 2008 kan ni läsa HÄR!
Här en trött mamma och en trött Alfred som hade en födelsevikt på 4880 gram och 56 cm lång!
Titta på hans lilla runda tjocka haka;-) *torkar en tår från ögat och mins förlossningen som om den var igår*
Tänk vilken lyckans ost jag är som har fått 3 små underbara pojkar, 3 helt olika förlossningar, 3 så olika personligheter!

måndag 28 maj 2012

Tårarna rinner....


Jag har suttit och tittat på Sofias änglar -Så gick det sen... En våg av känslor väller över mej och jag störtgråter... Jag gråter som ett litet barn... Snoren rinner, tårarna rinner och jag hulkar... Fy fan va livet är skört... Alla kan vi bli drabbade, alla...
Att mista sitt barn måste vara det värsta som man någonsin kan vara med om... Jag vill inte ens tänka den tanken...
Jag börjar undra vad det är jag håller på med när jag går här hemma och är irriterrad, irriterad på mina små liv som jag absolut inte borde vara... Jag gråter ännu mer... Då zappar jag över på en annan kanal på TVn och denna reklamfilmen rullar på... Jag har aldrig sett förr och den får mina tårar att rinna ännu mer...
Jag finner inga ord och en stor klump bor nu i min mage... Jag måste bli bättre på att uppskatta saker och ting här i livet! Inte ta allt så förgivet som jag oftast brukar göra...

Årets första....

Finns det några vidrigare djur än fästingar? Nej jag tror banne mej inte det... Idag fann jag denna mini mini lilla fästing som hade sugit ett hårt grepp på Fabians lilla hals... Nu är den borta och jag kan meddela att det inte var det lättaste att få bort den..
Hoppas verkligen att detta var den första och den sista som jag plockade från våra kroppar!

Min lilla fotomodell!

Miljön som är ute där min mamma bor är helt fantastisk att fota i! En stor ek, en gammal matkällare, ett gammalt hus, gröna gräsmattor! Sååå underbart vackert!
Igår fick Douglas agera fotomodell och jag fick leka loss med min kamera! Funderar starkt på att åka dit idag oxå så att de andra 2 busarna kan få agera modell åt mej. För igår sov Fabian när vi var där och Alfred var på kalas!;-)
Här bjussar jag på en bildbom med bara fotomodellen Douglas på, min söta lilla 7-åring som älskar att stå framför kameran!;-)
Tänk vilka fantastisk bra bilder det skulle bli på ett bröllopspar där under den gamla eken på den fina gamla soffan;-) Typ ett bröllopspar som heter Jonas och Karolin! *fniss*

Husdjur...

Douglas och hans kusin har bokstavligt talat fått fnatt på skalbaggar, speciellt sorten snytbagge eller vad dom heter? Ja kärt barn har många namn och just denna sorten verkar ha det... Äckliga är dom i vilket fall som helst och jag ryser så fort jag ser dem...
Men vad gör man inte för sina barn? Klart att de ska få ha husdjur,-) Just nu bor dom på bordet i köket och de låter krafs, krafs när som går inne i burken... *bläää*
Ja alltså det är inte bara en, nej utan massor... De bara vimlar av dem i burkarna...:/
Ja ja jag är nöjd så länge de håller sig till skalbaggar bara.. Värre hade de varit om de hade kommit med en hel hög med ormar eller ödlor som skulle bott hemma hos oss;-) Eller vad säger du Lisa?;-)
Och hur länge lever dom egentligen? Tänkte att de skulle ha dött för länge sen, men de är små envisa rackare de där...;-)

söndag 27 maj 2012

Vart är du motivationen???

Jag som varit stenhård motiverad till min kost sedan augusti förra året har tappat bort det helt... Puts väck är den och hur mycket jag än kämpar för att få tillbaka den så går det inte... Karaktären och motivationen har försvunnit helt och jag börjar nästan bli lite irriterad på mej själv när jag hela tiden unnar mej i allt mumsande...
Det började med att jag skulle få unna mej lite då och då... Nu unnar jag mej både fredag, lördag och söndag i alla möjliga godsaker... Nu måste jag åter igen försöka hitta den där motivationen för de går inte längre... Nej för nu har vågen börjat ticka uppåt igen... Jag vågar knappt erkänna det, men jag gör det ändå och får skämmas... *svettas och skäms* 3 kg plus sedan jag nådde mitt mål i början av april... Fan rent ut sagt... 3 jäkla kilo som har etsat sig fast åter igen på min kropp....
Dock har jag faktiskt inte tappat motivationen och karaktären över min träning... Nepp jag tränar fortfarande 3-5 gånger i veckan och jag älskar det! Alla former av träning, allt från styrketräning, löpning, PW och CT!!!
Imorgon börjar allvaret igen och nu ska här uteslutat kolhydrater och socker! Nu ska dessa 3 kilo booooort (igen) och dom ska fanken inte på min kropp igen, så de så!;-)
Fast ibland är det klart att man måste få unna sig, fast inte varje helg á 3 dagar... Nepp max en dag per vecka och då bara till en viss gräns av gottigheter!
Så snälla motivation kom tillbaka nuuuu, jag behöver dej!!

By the way... Bilden har inget med detta inlägg att göra...Duktiga Douglas tog detta vackra foto ute hos mamma tidigare idag!;-)

Charmtroll sökes!

Känner du en liten busunge eller sötnos som skulle kunna charma hela svenska befolkningen? Då tycker jag att du ska klicka dej in HÄR och tävla om en plats där barnet får pryda förpackningen av sempers nya multikorn välling! Klicka in HÄR och skicka in ditt bidrag! De har jag redan gjort och nu håller vi ju försås alla våra tummar att det blir just Fabian som får pryda den!;-)*fniss*

Det sög tag i livmodern!

Gårdagen sprang på i väldans fart och vi shoppade loss i Jönköping, mellanlandade hemma och så vidare till Värnamo!
Vi tillbringade vår kväll hos våra vänner Marcus och Emma och så beundrade vi deras lilla underverk Williot!! Såå söt och han fick min livmoder att riktigt suga till...;-) Så liten och så underbar, man hittar verkligen lugnet när man har en sån liten groda på bröstet!
Han har blivit 7 veckor och enligt Emma var han en stor gosse redan nu och låg över kurvorna... Vi fnissade till när vi kom underfull med att det just nu bara skiljer ca 600 gram på vad han väger nu och på vad Alfred vägde när han föddes...;-) De var oxå lika långa nu, 56 cm... Tänk att Alfred verkligen var så stor när han föddes!

lördag 26 maj 2012

Utflykt!

Vi har tagit oss in till metropolen Jönköping!
Vi trängs bland alla andra som oxå är här på marknad... Kan lova att de inte är det lättaste att ta sig fram med barnvagn... *suck*
Just nu pauser vi och ska få i oss lite energi i form av pizza och läsk!;) *smaskens*

"Barbord"

I onsdags kom leveransen av vårt nya "Barbord" /skänk! En stor vacker skiva i massiv ek och det kommer bli kanonbra när allt blir färdigt!;) Jo för några passande ben har vi ännu inte fått tag på... Så länge får dessa gamla ben och tegelstenar agera bord! En ny design kanske?;) *fniss*
Även barstolar ska inhandlas och vi vet vilka, 4 vita spiro stolar från mio!
Någon som vet vart man kan få tag på snygga ben till bordet? Enkla, snygga och lite ovanliga kanske!?;)

fredag 25 maj 2012

Med mina bästa!!!

Kvällen spenderar vi med dom bästa vännerna och massor av gott vin!!!! Gud vad jag är tacksam för underbara vänner! 
Skåååål!

Att bara stanna upp ett slag...

Himlen har fått ännu en ängel... Alldeles för tidigt fick hon flyga upp dit... Det gör ont i mej och jag försöker stanna upp ett slag och bara njuta av livet, tänka och att bara vara...
Varför? Varför är livet så himla orättvist och skört?
Jag mins när jag träffade dej för första gången, ganska ny var jag här i byn! Du var en snygg och fräsch fläkt som fick alla människor att le! Du var positiv och trevlig!
Lova att du hälsar Frank så gott från oss där ni nu befinner er! Säg att vi saknar honom varje dag här på jorden...

Lova mej alla fina läsare att vara rädda om er! Livet är så skört och försök att bara stanna upp ett slag, njuta av livet här och nu och strunta i alla måsten....... 

Pustar ut!!

Oj oj vad hjärtat slog i mitt bröst när jag tog steget in på intervjun imorse! Men så fort jag tog i hand med de 2 som intervjuade mej så kände jag mej plötsligt väldigt lugn! Det gick fin fint och jag gjorde det bästa ifrån mej och nu håller vi alla tummarna hårt att de gillar mej!;-)
På onsdag skulle beslutet tas! 'hoppas*hoppas*hoppas* Så länge kan jag pusta ut en liten smula;-)

Dagens outfit består av: En ny underbar goding från Plain Vanilla, Crochet Summer Diva! Den kom på posten häromdagen och var mycket efterlänktad och jag är störtkär! Tänk att man kan bli kär i ett klädesplagg;-) Denna kommer jag att bo i sommar! Jeans från People/Vila

Nu ska jag gå ut och pusta ut i solen med en kaffe och kaffesällskap av min bror och brorsbarn!